Offline back-up

Met de Worldline betaalterminals wordt elke transactie online gecontroleerd via het netwerk (internet). Hierdoor bent u er 100% zeker van dat de kaarthouder voldoende saldo heeft om de betaling uit te voeren.

Indien er zich een probleem voordoet met het netwerk (vb. internet niet beschikbaar), blijft uw betaalterminal ook zonder deze onlinecontrole transacties registreren. Klanten merken niet wanneer u online of offline transacties verwerkt.

Van zodra het netwerk opnieuw beschikbaar is, worden deze transacties doorgestuurd naar Worldline. Als blijkt dat het saldo van uw klanten net op het moment van de netwerkstoring ontoereikend was, dan verliest u deze transactie.

Hoe TINA activeren ?

. Druk op "."
3 BACKUP MODE
Voer nu de 4 laatste cijfers van u terminalnummer in. (Uw terminalnummer bestaat uit 8 cijfers en begint met "01".)
Druk op  OK om het wachtwoord te bevestigen.
  Selecteer « ACTIEF ».   U krijgt een bevestiging op het scherm.
OK Om te bevestigen.

Hoe wordt het back-up systeem gedeactiveerd?

Elke 15 minuten voert de betaalterminal een online transactie uit. Na 5 succesvolle online transacties, zal het back-up systeem automatisch deactiveren.

U kan het systeem ook manueel deactiveren (op dezelfde manier als de activering).

. Druk op "."
3 BACKUP MODE
Geef het wachtwoord in: dit zijn de 4 laatste cijfers van u terminalnummer in. (Uw terminalnummer bestaat uit 8 cijfers en begint met "01".

Druk op OK om het wachtwoord te bevestigen.
  Selecteer « NIET ACTIEF ».   U krijgt een bevestiging op het scherm.
OK Om te bevestigen.

FAQ

Raadpleeg hier de handleiding voor TINA.

Nog geen offline back-up mode?

Bedankt om contact op te nemen met onze Klantendienst op het nummer 02 727 88 99.