Uw betaalterminal aansluiten op wifi kan op 3 manieren:

Wifi protected setup (WPS)

Opgelet! U hebt een draadloze router met WPS-functionaliteit nodig, eventueel met een WPS-knop. Druk achtereenvolgens de volgende cijfers in, en volg de instructies op het scherm.

MENU

3 Terminal setup
5 Wireless Inst: geef uw wachtwoord in (op het scherm van de terminal soms ook ‘sleutel’ genoemd). Uw wachtwoord: de laatste 4 cijfers van het terminalnummer (TID) op de sticker onderaan de terminal. Bevestig met ‘OK’
1 WLAN instellingen
2 Voeg WLAN toe
1

Auto (WPS) : kies deze optie als uw draadloze router WPS ondersteunt.

In het laatste scherm kiest u een van de drie methodes om uw terminal op de router aan te sluiten (opgelet, we lijsten ze hier naar moeilijkheidsgraad):

1. Push-buttonmethode (eenvoudigste manier)
    Hebt u een WPS-knop op uw router? Kies dan deze optie op uw terminal en druk meteen op de WPS-toets. De terminal en de router verbinden automatisch.

2. Pincode router-methode:
    Voer de pincode van uw router (staat op een sticker op uw router) in op uw terminal. U vindt geen pincode? Dan maakt u er een aan op de configuratiepagina van uw router. Check de handleiding van uw router voor meer informatie.

U ziet nu het wifi-icoon links bovenaan uw scherm verschijnen zodra, u terug naar het hoofdmenu gaat.
Uw terminal is nu aangesloten op uw draadloze netwerk.

Netwerk scannen

Stuurt uw draadloze router de identificatie van uw netwerk (SSID) uit? Dan scant u automatisch alle beschikbare netwerken en kiest u het uwe.

MENU
3 Terminal setup
5 Wireless Inst.:
geef uw wachtwoord in (op het scherm van de terminal soms ook ‘sleutel’ genoemd). Uw wachtwoord: de laatste 4 cijfers van het terminalnummer (TID) op de sticker onderaan de terminal. Bevestig met ‘OK’.
1 WLAN instellingen
2 Voeg WLAN toe
2

Scannen: kies deze optie als uw draadloze router SSID ondersteunt.

• De terminal geeft een overzicht van de beschikbare netwerken. Kies uw netwerk met de functietoetsen en bevestig met OK
  • Geef uw nieuwe netwerk een naam; deze kiest u zelf en bevestig met.
  • Druk op ‘OK’ om ASCII te selecteren.
  • Geef het wachtwoord in voor uw netwerk; dit staat meestal op de sticker op de achterkant van uw router, naast het SSID.
    Druk op ‘OK’.
  • Bevestig de prioriteit 0 met ‘OK’.
  • U ziet nu het wifi-icoon links bovenaan uw scherm verschijnen zodra u terug naar het hoofdmenu gaat. Uw terminal is nu aangesloten op uw draadloze netwerk.

SSID en wachtwoord

Als uw draadloze router de identificatie van uw netwerk (SSID) niet uitstuurt, moet u het netwerk manueel instellen. U hebt het SSID en het wachtwoord nodig. Die staan meestal op de sticker op de achterkant van uw router.

MENU
3 Terminal setup
5 Wireless Inst: geef uw wachtwoord in (op het scherm van de terminal soms ook ‘sleutel’ genoemd). Uw wachtwoord: de laatste 4 cijfers van het terminalnummer (TID) op de sticker onderaan de terminal. Bevestig met ‘OK’
1 WLAN instellingen
2 Voeg WLAN toe
3

Manueel toevoegen

• Voer de identificatie van het netwerk en het SSID in (hoofdlettergevoelig).
  • Bevestig met  OK
  • Geef uw nieuwe netwerk een naam; deze kiest u zelf en bevestig met ‘OK’.
  • Voer het gebruikte veiligheidsprotocol in. Gebruik de functietoetsen onder “Vorige” of “Volgende” om door de lijst te scrollen:

1. Geen

2. WEP

3. WPA/TKIP

4. WPA/AES

5. WPA2/TKIP

6. WPA2/AES

7. WPA + WPA2/TKIP

8. WPA + WPA2/AES

• Druk op OK om een keuze te bevestigen.
  • Druk op OK om ASCII te selecteren.
  • geef het wachtwoord (sleutel) in voor uw netwerk; dit staat meestal op de sticker op de achterkant van uw router, naast het SSID. Druk op ‘OK’.
  • Bevestig de prioriteit 0 met OK
  • "SSID uitgestuurd?” Kies “NEE”.
  • U ziet nu het wifi-icoon links bovenaan uw scherm verschijnen. Uw terminal is nu aangesloten op uw draadloze netwerk.